Westfriese Minuutje

Eigen unieke speelkaarten

Nick, Mike, Marijn en Rodney zaten in het tweede jaar van de Nyenrode Business Universiteit toen zij als studieopdracht een eigen onderneming mochten gaan starten. Aan de start van deze opdracht hebben ze veel gebrainstormd over ideeën rondom de nieuwe onderneming genaamd Onze Trots. Destijds zat heel Nederland op slot vanwege de coronapandemie, hierdoor zaten veel mensen aan huis gekluisterd en kwamen er steeds meer gezelschapsspellen op tafel. De moeder van één van de jonge ondernemers kwam met het idee om een typisch Westfries spel te ontwikkelen, waarin alom bekende Westfriese termen zaten verwerkt. Een echt spel dóór Westfriezen, vóór Westfriezen dus! Het project is zo succesvol dat de heren nu een vaste plek hebben op de Wall of Fame van Nyenrode. Na deze studieopdracht hebben de studenten Onze Trots verkocht aan Jose Linders van J&P Services Events & E-Business.

Het Westfriese Minuutje

De naam van het spel luidt "Het Westfriese Minuutje" en bestaat uit een kaartspel, een scorebord en een zandloper. Voor het spel zijn allerlei kaartjes ontwikkeld met typisch West-Friese termen, (plaats)namen en dialecten. Er zijn zes termen op een kaartje geplaatst, waarvan je de bovenste vijf probeert woordelijk te omschrijven. De ander van het team moet raden wat er wordt bedoeld. De laatste term moet je proberen te omschrijven met je handen en voeten. U kunt het spel kopen bij www.jp-services.nl/winkel/ of bij de plaatselijke Primera in Blokker.

Westfriese Minuutje

Mike Bakker en Nick Stavenuiter kregen vanuit hun studie de opdracht om een onderneming te starten. De heren hebben samen met hun studiegenoten Marijn en Rodny een gezelschapsspel ontwikkeld: Het Westfriese en Texelse Minuutje. Een kaartspel waarbij je zo snel mogelijk Westfriese en Texelse termen moet omschrijven die de ander moet raden. Een echt gezelschapsspel voor de hele familie.

Westfriese Minuutje

De oplossing van Mijnproduct.nl

Voor de productie van deze eigen unieke speelkaarten, het klepdoosje, de verpakking en het scoreblok hebben deze studenten en Jose Linders Mijnproduct.nl ingeschakeld. Mijnproduct.nl heeft de volledige productie en levering van het complete kaartspel voor Het WestFriese Minuutje verzorgd.

Het drukken van speelkaarten op maat kan in 4 verschillende formaten, heeft een inhoud waar de klant zelf het aantal kaarten kan bepalen en is leverbaar vanaf slechts 25 sets. Het ontwerpen van de kaartjes, klepdoosjes en andere onderdelen kan door Mijnproduct.nl verzorgd worden, Ons team ontwikkelt een exclusief ontwerp voor uw bedrijf, vereniging of school. Samen nemen wij de wensen door en sturen u een PDF-proef voor akkoord. Zo besparen wij samen veel tijd en ontstaat er een soepele en klantvriendelijke orderafhandeling.

Tegelijk met de ontwikkeling van het Westfriese Minuutje heeft Onze Trots ook Het Texelse Minuutje bedacht, welke ook door Mijnproduct.nl is geproduceerd. José Linders, initiatiefnemer van Warenhuis Hoorn, zorgde er in sneltreinvaart voor dat de beide spelen via Warenhuis Hoorn aangeschaft konden worden. Ook bij Primera in Blokker had ’Het West-Fries Minuutje’ veel interesse. Twee jaar en een aantal producties verder is het nog steeds een populair spel die past in deze tijd van Sinterklaas en Kerst als los spel of als onderdeel van een origineel West-Fries eindejaarsgeschenk. Kijk snel voor zo’n pakket op www.jp-services.nl/winkel/. Na het bestellen van het pakket wordt er contact opgenomen over de invulling van het pakket (bier/wijn of koffie/thee) en het te besteden bedrag.

Inmiddels heeft Mijnproduct.nl nu ook de mogelijkheid om uw eigen kaartspel nog completer te maken met een spelbord die op maat wordt gemaakt. Dit kan al vanaf een oplage van 25 stuks. Interesse? Mail marco@mijnproduct.nl

Bent u ook enthousiast geworden van de mogelijkheden om een eigen kaartspel te laten ontwikkelen? Bekijk dan hier direct de mogelijkheden of vraag direct geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan via marco@mijnproduct.nl.