Dialoogkaarten voor FSAN

Een passende productoplossing.

Onze productoplossing voor FSAN

Voor FSAN hebben we een passende productoplossing gemaakt. Deze organisatie was op zoek naar een set kaarten, zodat zij een dialoog kunnen starten met hun Somalische meisjes en vrouwen tijdens huiskamerbezoeken. Het is een set van 3 x 10 dialoogkaarten met diverse open vragen over meisjes besnijdenissen. De kaarten zijn verpakt in een mooie deksel verpakking incl. een kartonnen inlay. Bij deze huiskamergesprekken worden deze kaarten gebruikt als hulpmiddel om het gesprek over meisjes besnijdenis aan te gaan en informatie achter te laten met als doel meer bekendheid en doorverwijzing naar de GGD mogelijk te maken. Om alle informatie zoals folders, de dialoogkaarten en een replica bij elkaar te houden hebben we een stevige kartonnen koffer op A4 formaat gemaakt. Deze kartonnen koffer met een capaciteit van 10 cm is full color bedrukt in de huisstijl van FSAN en netjes afgewerkt met een luxe handvat en een slotje.

Dialoogkaarten voor FSAN
Dialoogkaarten voor FSAN

Over de opdrachtgever FSAN

FSAN (Federatie Somalische Associaties Nederland) is in 1994 opgericht door Mevr. Z. Naleie en inmiddels gegroeid naar een organisatie met circa 300 sleutelpersonen (vrijwilligers)  in heel Nederland. Het doel van FSAN is het bespreekbaar maken van het onderwerp meisjesbesnijdenis voor de Somalische gemeenschap in Nederland. Het zijn ongeveer 41.000 vrouwen in Nederland die als jong meisje besneden zijn of nog steeds dit risico lopen. De jonge meisjes nu wonend in Nederland lopen nog steeds het gevaar om tijdens een vakantie naar Somalië deze afschuwelijke behandeling te ondergaan. Mevr. A. Abdalla is zo’n sleutelpersoon die in gesprek gaat met deze gezinnen en hun informeert over de juiste zorg en hulp die er voor hun is bij de GGD’s in Nederland. Het succes van FSAN is dat deze sleutelpersonen meer bekendheid geeft over dit gevoelige onderwerp en vooral het vertrouwen heeft gekregen van vele gezinnen.

De organisatie FSAN werft sleutelpersonen en traint deze vrijwilligers voor hun huiskamerbezoeken en regionale bijeenkomsten. Verder faciliteert FSAN ook de bijscholing over besnijdenis van meisjes aan GGD’s en gynaecologen in Nederland. In samenwerking met  projectcoördinator Mevr. R. Omer en financieel manager Dhr. A Mohamed hebben we een complete oplossing geleverd om een hulpmiddel te maken voor de belangrijke sleutelpersonen. Wilt u meer weten over FSAN? Bezoek de website.